A WALA Heilmittel GmbH 1935 óta foglalkozik természetes készítmények fejlesztésével. A cég története kezdetén avantgardista és úttörő volt egy olyan társadalomban, amely legkevésbé sem volt tudatos a természetes készítmények tekintetében.

 

A gyors technikai megoldás látszólag sokkal fontosabb volt abban a korban, mint az összefüggésekben való gondolkodás. De azért nem mindenütt. Mindenekelőtt az antropozófikus orvosok fogadták lelkesedéssel a Rudolf Hauschka által kidolgozott eljárásokat, amellyel természetes gyógyító szereket állítanak elő tartósító alkohol nélkül. Ezen szerek iránti kereslet Hauschkát arra ösztönözte, hogy 1935-ben Ludwigsburgban megalapítsa a WALA-t és nem sokkal később kirendeltségeket nyisson Bécsben és Londonban. Miután a nemzeti szocialisták bezáratták a céget és Hauschkát későbbi feleségével, Dr. Margarethe Stavenhagennel börtönbe zárták, a WALA néhány költözést követően Bad Boll/Eckwäldenben telepedett le. Máig ott van a székhelye.

 

 


A kozmetikum, mint ápoló kiegészítő

 

Rudolf Hauschka már régen gondolkodott azon, hogy egy kozmetikai vonalat is létrehoz, amely kiegészítené a gyógyító választékot. – vagyis a készítmények sorának egy olyan kibővítésére gondolt, amellyel a bőr egészségesen tartását lehetne elérni. De csak akkor öltöttek ötletei testet, amikor a bécsi Elisabeth Sigmundot megismerte, aki a saját maga által kifejlesztett kozmetikai termékekhez rendelt meg hozzávalókat a WALA-nál. Az akkor Stockholmban élő kozmetológus Eckwaldenbe utazott és a gyógyszerszakértővel együtt olyan recepteket dolgozott ki az arcápoláshoz, amelyek a natúr kozmetikumok mai szabványainak is megfelelnek. Együtt találtak megoldást az olyan krémalapokhoz, amelyek kémiai-szintetikus emulgeátorok nélkül is stabilak voltak és illatkeverékeket hoztak létre természetes illóolajok segítségével. 1967-ben kerültek az első termékek a piacra. Elisabeth Sigmund 1971-ben képezte ki az első Dr. Hauschka natúrkozmetikust.

 

 

„Természetesen lázadóknak éreztük magunkat, amikor ezt a hagyományoktól eltérő kozmetikumot kifejlesztettük.”

Elisabeth Sigmund

 

 

A kezdeti úttörőszellemnek mai napig elkötelezve érzi magát a Dr. Hauschka kozmetikum: 1999-ben a vállalkozás egy olyan teljes dekoratív kozmetikai családot állított elő – természetes alkotóanyagokkal és recepttel – amely nem csak sminkel, hanem ugyanakkor ápol is. 

Ma a WALA három lábon áll, a WALA gyógyszerek, a Dr. Hauschka kozmetikumok és a Dr. Hauschka Med gyógyhatású ápolók tartoznak a termékpalettába.

2009-ben kibővítették a kozmetikumokat gyógyászati ápolótermékekkel – Dr. Hauschka Med néven.
 
Hol keletkezik az életerő? És hogyan lehet fokozni?

Tulajdonképp mindegy, hogy a komposztot a gyógynövénykertünkben, egy bio rózsaültetvényt Afganisztánban, a kollegáink családját, vagy egyik kozmetikai  termékünket önnél otthon vizsgáljuk meg, minden attól függ, hogy  a meglévő erőket célzottan segítjük-e.Sokfajta impulzus segítségével tesszük ezt: Egy életritmus, amelyet a WALA és a Dr. Hauschka kozmetikai termékekkel   adunk Önnek.


Ingyenes mezőgazdasági tanácsadás azoknak a gazdáknak, akik át szeretnének állni bio- és Demeter művelésre. Munkatársaink gyermekei számára óvodai és iskolai támogatást nyújtunk. Készítmények, amelyek segítségével a komposztunkat aktiválni tudjuk, és ez által ismét felhasználhatjuk azt a talaj regenerációjához. Minden impulzushoz elengedhetetlen egyfajta magatartás: összefüggéseket kell látni, felelősséget kell vállalni, anélkül, hogy a másik kibontakozását gátolnánk.


„Az együttdolgozó emberek összességének boldogulása annál nagyobb/teljesebb, minél kevésbé igényli az egyén teljesítménye hozadékát saját maga számára, vagyis minél többet ad ebből a munkatársak számára és saját szükségleteiből minél kevesebbet saját és minél többet mások teljesítményének hozadékából elégít ki.”

Rudolf Steiner


Jó termékek jó alapja

Sok apró impulzus olyan alapot teremt, amely egyidejűleg ösztönöz és kiegyensúlyoz, amely támaszt nyújt, és a saját erőbe vetett hitet növeli. Ilyen alapokon dolgozunk ki receptúrákat a Dr. Hauschka kozmetikai termékeink számára, amelyek a bőr saját aktivitását célozzák, valamint a WALA gyógyszereink számára, amelyek a belső orvost szólítják fel a test védekező mechanizmusa erősítése által.

Ilyen alapon találjuk meg munkatársainkat, beszállítóinkat és vásárlóinkat. Valahogy így:
Amennyiben az alapanyagokat nézzük, amelyek lehetőség szerint biodinamikus, vagy ellenőrzött bio termelésből származnak, olyan mezőgazdasági formát támogatunk, amely kémiai permetező szerek és trágyák nélkül termel, amely a termőtalaj termékenységét és a fajták sokszínűségét támogatja és megtartja, valamint a figyel természeti egyensúlyra és a Föld teljes egységként való működését erősíti.

A bio termesztés területén nemcsak elszántak vagyunk, de teszünk is érte. Saját biodinamikus gyógynövénykertet, illetve Demeter gazdaságot működtetünk. Gyakorlati tudásunkat szívesen tovább adjuk sok országban, segítünk biotermelő gazdaságok létrejöttében, illetve azok működését támogatjuk.


Partnerüzemeink segítségével, legyenek azok ázsiai ricinus olaj, afrikai sheavaj vagy európai göngyölegszállítók, - hosszú távú együttműködést építünk ki. Korrekt kereskedelmi kapcsolataink vannak, amelyek a kölcsönös bizalom és az önálló fejlődési lehetőségek alapjain működnek. Szükség esetén a termelő partnerek rendelkezésére bocsátjuk a biodinamikus termeléssel foglalkozó tanácsadóinkat.

Vállalkozásunk a WALA alapítvány keretein belül működik: Ezen a felsőbb szinten válnak láthatóvá a teljesség impulzusai üzemgazdaságilag – vállalkozásunk nyeresége az alapítványhoz kerül, amely hosszú távú befektetéseket eszközöl, és a munkatársaknak pénzt oszt le.

Tehát munkatársaink is részesednek a WALA nyereségéből. Szabad teret és felelősséget adunk nekik, ugyanakkor a szociális segítséggel, pl. óvodai, iskolai díjak részbeni kifizetésével az életükért részben felelősséget vállalunk.

Azon fáradozunk, hogy a teljes vállalkozás tartósan működni tudjon. 100%-ban öko áramot használunk fel, tartós építési móddal építkezünk, szolgálati kerékpárok állnak munkatársaink rendelkezésére és bioétkezést biztosítunk számukra. Ez a kezdeményezésünk 1999 óta környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkezik.

Ezek a sokszínű impulzusok biztosítják minden egyes termékünk számára a minőséget.