BDIH Kontrollierte Naturkosmetik. Összetevők a természetből, válogatott gyógynövények, egy teljesen egyedi ápolási koncepció és egy központi gondolat, ami meghatározza ezt a kozmetikát és ápolási koncepcióját.


A bőr rendelkezik saját erőkkel, hogy ellássa és regenerálja magát. A kozmetikának ebben kell támogatnia. Ez adja a Dr.Hauschka kozmetika egyediségét. A testápolás területén ugyanolyan fontos megvalósítani a kozmetika eredendő célját (a görög szó: KOSMEO = rendez, harmonizál, azaz összhangba hoz a kozmosszal), mint az arcápolásban.

A megfelelő testápoló készítmények alkalmazásával nemcsak a testünket fedő bőr állapotát tudjuk harmonizálni, egyensúlyba hozni, hanem a felhasznált gyógynövényeknek a bőrön keresztül a szervezetbe jutó erői komoly támogatást
adnak egészségünk megőrzéséhez is.


Minden Dr.Hauschka termék megkapta a BDIH (ellenőrzött természetes kozmetika) minősítést.

Ki ítéli oda? A Németországi Gyógyszer-, Reformáru-, Táplálkozáskiegészítő, Testápolóipari és Kereskedelmi Vállalkozások Szövetsége (BDIH) Mannheimben. Aminősítés nemzetközi változatát a BDIH leányszövetsége, az International Organic and Natural Cosmetics Corporation (IONC) ítéli oda, a kritériumok azonosak. 

Mit jelent? A pecsét megköveteli a szintetikus zsírokról és olajokról, illat- és színezékanyagokról való lemondást. A nyersanyagoknak „amennyire lehetséges” bio-termelésből  vagy ellenőrzött gyűjtésből kell származnia. Ehhez jön még egy lista, ahol kötelező érvényűen le van írva, mely nyersanyagoknak kell bio-nak lennie. Az összetevőkről szóló nyilatkozatban (INCI- lista) a terméken a bio-anyagokat a csillaggal való jelölésről lehet felismerni. Ezen kívül az előállítók a bio-anyagok arányát százalékban adják meg. Magát a terméket csak akkor lehet bio-ként jelölni, ha a növényi és állati nyersanyagok 95%-a bio-minőségű. Néhány tartósítószer és tenzid megengedett. Hogy melyek, az interneten elérhető listán olvashatóak. A tartósítoszerek alkalmazásánál a „…..-val tartósítva” megjegyzés kötelező. PEG vagy PEG- származékok nem jöhetnek szóba. Ugyanígy a halott emlősállatokból származó nyersanyagok, mint az állati eredetű kollagének vagy friss sejtek. A társadalmi felelősségre is hangsúlyt helyeznek, pl. a fairtrade projektekből származó nyersanyagok tekintetében. A génmanipulált nyersanyagokról és a csíramentességhez szükséges radioaktív sugárzásról le kell mondani. 

Értékelés: A BDIH Kontrollierte Naturkosmetik vagy BDIH Standard International Organic and Natural Cosmetics Corporation címkék esetében valódi natúrkozmetikumról van szó.